Banner Autism 24h Marea Neagra

Pagina ambasador Popescu Dorin

Popescu Dorin

O conștiință sensibilă face cât o divizie de tancuri, una lucidă – cât o armată întreagă, iar o conștiință curajoasă recompune ordinea lumii din temelii

Progres campanie:

61 %

1 % = 100 lei = 1 Nao SuperErou

Poza mascota

Nao-SuperErou

Fac echipă pentru AUTISM cu Ambasador Popescu Dorin

Povestea lui Popescu Dorin

Cărțile citite la timpul lor, biblioteca de acasă, modelul și străduințele părinților (dascăli de țară) m-au făcut să cred dintotdeauna într-o lume cu eroi și idealuri. Prietenii autentici, soția și copiii mei, “de la care luam cu împrumut această viață”, nu mă lasă să mă despart de idealuri, ar face despărțirea de ele nu doar tragică, ci imposibilă chiar.

A trăi fără credințe și idealuri mi s-a părut mereu lipsit de sens, vulgar și inutil.

Cei care își asumă idealuri, principii, credințe, valori sunt vulnerabili – ne spune vulgul. Poate. Dar sunt și puternici. Nu știu forță pe lume capabilă să-i înfrângă, să-i răpună.

Când îți asumi un ideal, vezi dincolo de semnele lumii din jur. Dincolo de micimile ei, de atracțiile ei, de pariurile minore. Trăiești în pariuri vizionare.

Idealiștii sunt, paradoxal, lucizi. Luciditatea lor bate dincolo de orizontul imediat al celorlalți. Luciditatea lor construiește lumi perfecte, ca în Cervantes. “Nebuni sunt cei care cred că lumea este așa cum este, în loc să o vadă așa cum ar trebui să fie”, spunea cândva, încăpățânat, Don Quijote.

Idealiștii sunt, paradoxal, puternici. O lume întreagă trebuie să conspire spre a-i înfrunta. Temnițele României sunt pline de idealiști care nu au îngenunchiat, precum Elisabeta Rizea. Bisericile și pământul acesta sunt binecuvântate de eroi, de la Fântâna Albă la Mărășești, unii dintre ei acceptând câteodată martiriu pentru credințele lor.

Idealiștii sunt curajoși. Un curaj care vine din credința nestrămutată că ei au dreptate și că toți ceilalți greșesc.

Idealiștii sunt solidari. Cu cei care văd departe, cu cei care cred în morală, cu cei care rămân pentru totdeauna departe de cântecele de sirenă și vrăjile unei lumi imperfecte.

Idealiștii sunt morali prin opțiune, nu puri prin accident. Au etici asumate și responsabile. Oamenii fără busolă etică sunt ca navele fără catarg, plutesc din inerții și voia altora. Idealiștii găsesc mereu Indii pentru navele altora.

Idealiștii sunt constructori, arhitecți, creatori de paradigme. Construcțiile care rezistă au obligatoriu în fundații câte un sacrificiu al lor.

Fără idealiști, lumea aceasta s-ar prăbuși, torturată, sub frici și blesteme. Idealiștii o salvează. Idealiștii îi dau un sens.

Donații
  • 1 Donatie 100 lei = 1 Nao Super Erou = 1 km alergat cu 1 inima
  • 100 km = 10.000 lei
  • Țintă donații: 10.000 lei
  • Total donații: 6.100 lei
  • Procent donații: 61,0%

Formular donații

Plata cu cardul

Nu se va afișa pe site. Se va transmite si Certificatul de Donator.

Nu se va afișa pe site

Nu se va afișa pe site

Fondurile vor finanta 10 proiecte pentru 100 de copii diagnosticati cu autism din 2 orase din Romania: Constanta si Galati.
Lista donatorilor